Časť duše prevádzky…

ZakaznickyServis
 V priestoru HoReCa je vec, v ktorej tápe väčšina majiteľov podnikov. Doba sa posúva ďalej, žiarovky vymenila šetrnejšia alternatíva – úsporné žiarivky. Problém je v tom, že obyčajné žiarovky mali vylepšené modely SOFT, ktoré tvorili trochu menej výkonné svetlo, ktoré bolo však veľmi príjemné pre oči.
 Žiarivkové trubice, alebo úsporné žiarivky majú dva najviac používane odtiene „žltá teplá“ alebo „studená biela“. V prvom prípade, máte síce ako tak správne osvetlený podnik, ale hostia majú pocit, že sedia v kancelárii.

S druhým typom žiarivky „studená biela“ na tom budete však ešte horšie. Všetko jedlo, pitie aj ľudia dostanú neprirodzený odtieň. Hostia budú mať pocit že sedia v márnici. Studené svetlo vyzerá v prázdnej reštaurácií „cool“, ale za plnej prevádzky je to katastrofa. Okrem toho, úsporné žiarivky majú veľmi ostré svetlo. Ak sa do neho zadívate, hneď musíte pred nepríjemným svetlom privierať oči. Po hodine strávenej v takejto reštaurácii sa podvedome začnete cítiť nepríjemne. A na budúce radšej vyhľadáte inú…

Osvetlenie:

Problém vám pomôžu vyriešiť tienidlá. Hra s farbami má zelenú. Na navodenie správnej atmosféry sa najviac používajú odtiene oranžovej a červenej alebo tienidlá matnej bielej. Na doosvetlenie sa dajú použiť aj diódové svetlá ktoré sú nasmerované na strop alebo do bočných stien