Každý už určite aspoň jeden krát vstúpil do reštaurácie. Čo ste si všimli už pri vchode? Aké pocity vo vás vyvolalo zariadenie, miesto a personál?
Prvý dojem vždy robí miestnosť, osvetlenie, svetelnosť, hudba a detaily podniku. Do reštaurácie vstupujeme buď náhodne, donútení hladom, alebo z doporučení od našich známych.
Úplným štandardom by malo byť aj to, že vás obsluha reštaurácie privíta už pri dverách a samozrejme úsmevom. Bohužiaľ, momentálna prax v bežných reštauráciách sa toto zdá byť priam nereálne.
Ďalším krokom je výber miesta – stola. Niektoré reštaurácie to nechávajú výhradne na hosťoch, inde majú pri vstupoch STOP tabuľky a hostí umiestňujú podľa počtu ľudí a požiadaviek na fajčiarsku zónu. Osobne preferujem STOP tabuľky, kde personál prejaví viac úcty k hosťom.